sábado, 11 de enero de 2014

Benvinguts al Blog de Planes

                                                     -Benvinguts-

A aquest Blog encontrareu tota la informació posible sobre Planes.

Comencem en un poc d'historia:
El topònim fa referència a "lloc pla". Castell d'origen musulmà, aixecat sobre un poblat del Edat de Bronze. Passà a poder de Jaume I en l'any 1245 i fou integrat en el comtat de Cocentaina mitjançant el pacte de vassallatge efectuat amb el cabdill musulmà Al-Azraq.
El 1276 passa a ser propietat de Teresa Gil de Vidaure i a son fill Jaume, senyor de Xèrica, qui, dos anys després, atorga la carta pobla. Fins a l'any 1245pertanyerà al senyoriu de Cocentaina després del matrimoni del segon Jaume de Xèrica amb Beatriu de Lauria i Lanza. La baronia de Planes incloïa les alqueries d'AlmudainaBenialfaquíCatamarruc i Margarida. Des de 1594 pertanyé als ducs de Maqueda, els quals, el 1611, establiren una carta de poblament amb condicions lleonines. El 1796 els ducs d'Arcos van vendre-se-les al marques de Cruïlles

Aso es tot per hui, dema hi hauran mes coses, si teniu alguna sugerencia poseula als comentaris, gracies!

Bon dia! El dia de hui us ensenyare mes coses sobre Planes, hui toca sobre la economía i demografía:
La població ha disminuït des de l'inici del segle XX, en què comptava amb 1.654 habitants, fins a arribar a 2004 a 794 planers, coneguts amb el gentilici de planers. És un poble agrícola amb una notable especialització en el cultiu de lacirera malgrat que també es dóna el cultiu dels típics productes del secà mediterrani: l'olivera i l'ametlla.
Un 6,56% de la seua població és nascuda fora del estat espanyol, en la seua pràctica totalitat provinent del continent europeu.
             Us informe que hasta el dimarts o dimecres no hi haura mes contingut, fins l'altra!

No hay comentarios:

Publicar un comentario